Sider

søndag den 31. juli 2011

afrikanske blomster

Egentlig er det stadig en hemmelighed. Det har ligget færdigt i flere måneder og bare ventet på, at en ganske bestemt lille pige ville kigge ud til verden. Nu er hun dukket frem - og i næste uge skal hun have sin gave. Jeg glæder mig - både til at se hende og til at hendes mor forhåbentlig bliver glad for tæppet.
Mønsteret hedder African Flower. Det er fantastisk, ikke? Jeg har efterhånden set så mange udgaver af det med forskellige farver, sammenhæklinger, sat sammen i skønne tæpper, bolde, tasker og alting. Og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg gør det i afrikanske blomster!

african flower tæppe hæklet
 Her ligger det så. De fleste af sekskanterne lavede jeg, da vi var på langtur i vinter. Det var nemt at have med og til at overskue i stedet for et stort tæppe. Da vi kom hjem igen, var det så "bare" at hækle det hele sammen...

african flower tæppe, hæklet
Jeg valgte fra starten, at der skulle være hvide felter mellem de mange farverige blomster. Det samler det lidt og giver lidt ro midt i al vrimlen.

afrikanske blomster, hæklet tæppe
Det er en glimrende måde at få brugt sine rester på, synes jeg. Jo flere farver, jo bedre... 

fredag den 29. juli 2011

Sikken en ide!

Er netop stødt på de smukkeste børnetæpper hos hende her:
retrostuff: igen och igen och...
Og pludselig slog det mig, at det da ville være en fremragende måde at komme uden om mine problemer med at få hjørner i patchwork til at mødes præcist nok til mit perfektionist gen: Ganske enkelt lave en lækker stribe stof mellem rækkerne af firkanter.
Jeg kunne jo selvfølgelig også bare lære at sy ordentligt.... Men rart at vide, at der er "udveje", der faktisk også kan være overordentlig dekorative!

torsdag den 28. juli 2011

Dyt dyt til dåbsdrengen!


En veninde spurgte mig for nylig, om jeg kunne hjælpe med lidt bordpynt til deres lille søns første store fest. Og så måtte jeg jo i gang med tankerne. Det endte med en større mængde biler og sutter i diverse blå farver.

Babyer ligger også godt på genbrug

Jeg er tosset med mulighederne for at genbruge tekstiler. Synes, at man havde fat i det helt rigtige, dengang man i "gamle dage" sørgede for, at alle stoffer havde mindst tre liv - som bukser/bluser, derefter strømper og til sidst i kludetæpper.
Mine stoffer kan ganske vist kun prale af to liv, men de kan da ikke klage, når de i deres andet liv får lov at agere underlag for de skønneste babyer!



Jeg har efterhånden begået en del af disse kludetæpper. De er lavet af ældre lagner, dynebetræk og lignende, revet i strimler og hæklet sammen. Nemt - og man kommer altså ud over stepperne, når man hækler med størrelse 10... Disse to er nu på vej ud til diverse barslende veninder og deres skønne skønne afkom.

Første spæde skridt

Åhåh,.Jeg havde jo ellers sagt, at jeg ikke ville. For det er jo ikke helt nemt, ikke helt til at overskue - og slet ikke til at finde tiden til. Men nu går den spæde start altså ud i blogland. Og jeg er temmelig spændt på, hvad det kan rive med sig af ting og sager. Hvor floden vil føre mig hen.
Jeg starter let med et par af de ting, jeg har begået her henover sommeren. Først og fremmest et par flettede tasker. Den ene, den brune, ligger nu hos søsterlil. Den anden glæder jeg mig til at tage i brug, næste gang, jeg skal i byen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover