Sider

søndag den 30. september 2012

Patchwork nu også i stof2000

De, der læser med fast, ved, at jeg aldrig reklamerer for noget. Faktisk er min reklame/sponsorpolitik meget enkel: Nej tak.
I mit arbejde er jeg så vant til at skulle holde mig uafhængig af alle interesser, at jeg ganske enkelt ikke kan forestille mig at blive betalt, med varer, penge eller fordele, for at omtale noget som helst.
Heller ikke, selv om man påstår, at meningerne er nok så meget ens egne.

Men det skal ikke afholde mig fra at komme med tests, anbefalinger, tips eller "hold-jer-fra"-ting.
Og min glæde var da i hvert fald stor, da jeg sidste weekend opdagede en fin trækasse fuld af Patchwork-quarters i min lokale Stof2000. De har ellers været klinisk rensede for den slags lækkerheder.
Du kan se dem alle sammen her, og jeg må sige, at jeg bestemt ikke er fristet af særlig mange, andre end de fire, jeg købte. Men det er et lækkert tiltag. Og prisen var samtidig noget under, hvad man ellers plejer at se.
Ps. Jeg håber ikke, at du læser ovenstående som at jeg fordømmer/tager afstand fra de, der måtte vælge anderledes. Det er nemlig ikke tilfældet. Det er op til hver enkelt at afgøre reklamepolitikken med sig selv, og jeg har fuld respekt for det, hvis man ønsker at tjene penge/ting på sin blog.
Jeg håber bare, at man deklarerer sin blog ordentligt, så læserne kan se, hvad de har med at gøre. Præcis lige som alle andre forbrugervarer vil jeg nemlig vide, hvad jeg "køber".

fredag den 28. september 2012

Lækker gave2

Mine ønsker i forbindelse med fødselsdag var i høj grad krea-mindede. Denne skønne bog havde også fundet vej til den lange liste - og stor var lykken, da tantens fine pakke i postkassen viste sig at indeholde Joelle Hoversons flotte Last-Minute Patchwork + Quilted Gifts.
Det er en fed ide at have så mange gaveprojekter, alle sammen opdelt efter den mængde tid, de tager at lave. Der er lidt for enhver smag, omend jeg må sige, at der var flere patchwork-tæpper, end jeg havde regnet med.

Jeg elsker at have hjemmelavede gaver med til folk - så en gavebog er oplagt som gaveønske, synes jeg ;-)
Jeg har allerede startet to projekter fra bogen - dem hører I mere om meget snart... Så følger også en vurdering af bogen.

torsdag den 27. september 2012

Lækker gave

Forleden var der fødselsdag på matriklen - og sørme så, om jeg ikke havde sat en hel del kreasager på ønskesedlen. Det førte til, at veninderne dukkede op med denne skønne sag - Tusindfryds flotte dukkebog.

Jeg har brugt lang tid på at kigge bogen igennem, og det hele ser nemt nok ud, når man kigger. Men tror dog liiige, at jeg skal have samlet mig noget mere erfaring og gå-på-mod, før jeg kaster mig ud i et dukkeprojekt! Men så er det heldigt, at der er så skønne fotos, at man kan hygge sig med at kigge indtil da...

tirsdag den 25. september 2012

Skøn skøn slynge


Igen igen har jeg vundet en giveaway. Denne gang er det fra skønne By Slyngel - og selvfølgelig er det en slynge!
Jeg synes godt nok, at mit held er stort her i blogland, for hvor er den dog bare skøn!
Elsker elsker farvesammensætningen og de smukke stjerner. Det er lige mig med blåt. Nu er der bare tilbage at vente på, at jeg om et par år forhåbentlig kan putte en lille skøn verdensborger ned i slyngen. Det kan man da godt gå og glæde sig til...
Ud over at producere til salg, laver Christina også slynger til Mødrehjælpen i Slagelse. Dejligt!
Detaljerne er bare så lækre på slyngen. Det er tydeligt, at Christina har prøvet det før.

torsdag den 20. september 2012

Dyrehospital

For mere end tre år siden gav jeg denne lille krokodille/frø til en nyfødt pige. Forleden dag fik jeg den sørme igen. For ak og ve - den ene fod var trevlet op og der var behov for en dyredoktor med speciale i hækling. Så det lille kræ måtte en tur på briksen og fik hurtigt en ny fod med sig.
Der er altså bare ikke noget skønnere end at se de ting, man har lavet, gøre glæde og blive brugt. Kender I det?
Elsker de skøre dyr fra www.garnstudio.com. Men om det er en krokodille eller en frø, er der aldrig blevet enighed om derhjemme.

tirsdag den 18. september 2012

Stop den strømpe!

På mit husmorbarometer er der nogle aktiviteter, der slår mere ud end andre.
At sylte f.eks. (hvis man ser bort fra almindelig syltetøj, som nærmest er en ugentlig begivenhed hjemme hos os). Vaske gardiner og at banke tæppe er noget af det, der får mig til at føle mig som 50'er husmor.
Og så - at stoppe strømper!
Men nu har jeg sørme gjort det. For en veninde kom med en sød bøn om, om jeg dog ikke kunne redde disse skønne strømper fra at blive rullet tilbage til garnrulle-stadiet. Og det måtte da prøves.
Det var jo slet ikke så svært, da jeg først kom i gang. Men det tog tid at få vævet frem og tilbage, så det hele blev stærkt og tæt igen. Pyha, der røg lige en hel aften.
Så moralen må være lige som med alt andet her i livet - stop strømpen, før problemet tager fart og bliver større.
Tre styks strømper med talrige huller hver - nu stoppet fra at blive til garnsnuller. Det ville da have været synd med så flot et håndværk!

torsdag den 13. september 2012

Puder - nu med piping

Så for søren! Jeg har - takket være blogland - lært at sy med piping! Ta da, det var fedt. Og nej, det var faktisk fuldstændig rigtigt, når I siger, at det ikke var svært :-)
Eksperimenterne var disse deminpuder til min brors fødselsdagsgave. Lidt rå til ungkarleværelset, og alligevel med lidt fede detaljer. Cowboystoffet er stort set alt sammen fra upcyklede (eller på almindeligt dansk: genbrugte) jeans.
Jeg syntes, at det var en god ide (og det synes jeg stadig), men jeg må indrømme, at det da havde været NOGET nemmere, hvis jeg bare havde skåret stoffet ud fra nyt, i stedet for først at skulle slagte bukser og så finde stykker, der matchede i størrelsen i alle bukserne...
Men: Her kommer billedspam så:
Der er lommer på flere af puder. Ægte lommer, fordi jeg syntes, det var lidt sjovt at lege med. De er dog sat, så man ikke bliver generet af dem, hvis man vil have en lur.
På den ene side...
Og den anden side...
Pipingen er hjemmelavet med hjælp fra den helt igennem enestående Anna
Mens også Line/Marapyttas vedlejning i skarpe hjørner med piping blev studeret.
Heldigvis kunne Brormanden godt se det sjove og seje i puderne, så de pynter nu hjemme hos ham.

fredag den 7. september 2012

Genbrug af hæklede stykker

Sammen med dukkedynen fra i forgårs fulgte også dette tæppe til den søde dukke og hendes "mor". Det er et lille stykke, jeg længe har haft liggende - og da jeg nu fandt en god anledning, røg det med i pakken.

Det lyserøde har jeg fundet i en genbrug. Jeg faldt for det fine mønster. Siden har jeg så selv hæklet den hvide kant på.
Tidligere har jeg købt en hel del af disse fine, hæklede stykker med det formål at hækle kanter på eller ligefrem hækle dem sammen til større tæpper. Desværre gik jeg lidt i stå, fordi det viste sig at være svært at få hjørnerne pæne på stykkerne, der meget ofte var præget af at have været vasket en del gange. Har du en god ide til, hvordan man kan få dem gode, så sig endelig til - for tanken synes jeg egentlig stadig er god. Og der ligger bare så mange gamle servietter, mellemstykker og andre smukke hæklede sager derude!

onsdag den 5. september 2012

Dyne til dukken

Når man har fine dukker, som man er glad for, så skal de også kunne puttes fint. Det mente min søde kollegas tre-årige datter - og hun har da så evigt ret! Derfor blev jeg spurgt, om jeg kunne hjælpe med en dyne til dukkerne, der meget ofte trænger til en lur...

To rester bomuldsstof fra andre projekter og et dobbelt lag af pladevat.
Til sidst et par quilte-syninger ned gennem det hele. Og dynen var klar til at blive brugt.

mandag den 3. september 2012

Det skal fejres med en cykeltur

De sidste godt to år har jeg dagligt brugt næsten to timer i toget. Men fra i dag er det slut. I stedet er det nu på med cykelhjelmen til den korte tur på bare få km gennem de københavnske gader. Ahhh!
De sidste dage i toget fejrede jeg det med at færdiggøre en hæklet flagranke selvfølgelig efter Karen Klarbæks fine opskrift.

Lidt vemodigt er det dog også. For togtiden har været reserveret til mange store og små projekter (ud over søvn naturligvis...). Og jeg havde aldrig kunnet have givet min ÆgteMand hans store overraskelse til vores bryllup, hvis det ikke havde været for muligheden for at lave hemmeligheder i toget.

lørdag den 1. september 2012

Så fin en kjole

Forleden kom denne skønhed ind ad døren med posten. Pakken er fra Kisser Laptern - og den er bare så smuk! Jeg glæder mig meget til snart at give den videre til en skøn lille pige (men ville da ønske, at jeg kunne passe og beholde den selv!)
Kender du ikke Kirstens ting, så kig fluks ind på hendes blog. Jeg er helt tosset med hendes brug af gamle broderier, der om muligt næsten bliver endnu smukkere af at have været gennem hendes kyndige hænder og maskine.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover