Sider

mandag den 29. april 2013

Hjertetrøje


Jeg er bagud med indlæg - faktisk ligger der stakkevis af fotos på telefonen og venter på at blive omsat til indlæg her på bloggen. Derfor kommer denne trøje først på nu, selv om den egentlig er noget mere en vintertrøje end en forårstrøje.
Men det skal ikke splitte os ad - for jeg synes virkelig, at den er så fin, at den fortjener et indlæg!
Størrelsen er en 3-4 år, og heldigvis er den så stor i forhold til den tiltænkte modtager, at den sagtens kan ligge og vente på, at det igen bliver "uld-vejr".
Trøjen var lynhurtig at strikke og rigtig hyggelig at sidde med, så mon ikke der kommer flere af dem...
FAKTA: Mønstret er fra Garngaragen, og det samme er det lilla garn. Det råhvide er derimod rester af Evilla, som jeg havde liggende fra tidligere sjals-produktioner.
NYE TEKNIKKER: Det er første gang, at jeg har strikket to-farvestrik, så der var lige lidt ting at øve sig på. Især at få farveskiftene til at fungere ordentligt, uden at stramme garnet for lidt eller for meget. Men det var faktisk rigtig sjovt - og slet ikke sidste gang, jeg prøver det. Som altid var På pinden en god hjælper at have ved hånden til teknik.

søndag den 21. april 2013

Tosset med tasker3

Endnu en taske er kommet ud af symaskinen. Denne gang med mønster fra skønne Unikarina.
Denne lille taske/pung har fået en central rolle i mit liv - den er nemlig blevet udnævnt til at være taske-projekt-taske. Jeg har nemlig altid en lille pose med en hæklenål, et nøgle garn og en saks med mig alle steder, jeg går.
I øjeblikket ligger der garn til blomstertæppet. På den måde kan ventetid, togtid, bustid og hyggetid med veninder udnyttes til også at være produktionstid.

lørdag den 20. april 2013

Pin it - værsågod.

Måske har du allerede bemærket det fine, røde p, der flyder rundt her på bloggens billeder.
Årsagen er, at jeg har opdaget Pinterest som opslagstavle - og er vildt begejstret! Så derfor skulle I, mine kære læsere, også have muligheden for nemt at pinne løs af billederne herfra.
Vejledningen til, hvordan det gøres, har jeg fundet her. Det var faktisk meget lidt svært.... ;)

Ud over det røde p, er der også sket andre småting her på bloggen. Blandt andet har jeg samlet en side med "mine færdige ting" fra i år her. Du finder blandt andet mit sengetæppe, som jeg gjorde færdig som noget af det første i år. Kun knap fem år efter jeg startede...

onsdag den 17. april 2013

I små sko2

Et par mere af de bittesmå, hæklede Converse. Klar til at komme i en nyoprettet gavekasse, så der for en gangs skyld ikke bliver panik over, at vennernes babyer dukker op til tiden.
Hæklede baby Converse. Igen efter en kombination af Ravelry.coms og svenske Järbos opskrift.


lørdag den 13. april 2013

I små sko

Lidt til lageret til ventende ankomster af små fødder - nemlig et par hæklede Converse. Jeg har tidligere brugt både Järbos udmærkede og også Ravelrys opskrifter, men er efterhånden kommet frem til en god kombination, der passer mig, synes jeg. Når jeg ser på billederne her, vil jeg dog stadig gerne rette lidt på siderne med "snørrehuller", synes jeg. Det må blive næste gang...

Hæklede Converse i absolut størrelse nyfødt. Super at lægge ved lidt tøj eller et tæppe i en barselsgave, synes jeg.




Beklager billedkvaliteternes mangler. Det gik lidt stærkt en morgen med telefonens kamera.

tirsdag den 9. april 2013

Mens vi venter på foråret...

Mens solen skinner dejligt og gør sit bedste for at varme de sidste snemængder væk, så vi kan få forår, krokus og blomsterdække i stedet for isdække, har jeg hygget mig med blomster indendøre.
Derfor blev der holdt "mandtal" på mit lettere vanvittige blomsterprojekt.
262 hæklede blomster lå der i posen! :) Så et godt stykke vej er jeg kommet, siden jeg begyndte at hækle af mine rester i Muskat midt i november. Men der er også et godt stykke vej endnu, vurderer jeg. For selv om de fyldte godt, da de lå spredt ud på gulvet, så skal der en hel del flere til, før de fylder så stort et areal, som jeg gerne vil have tæppet til at dække. De skal jo sidde ret så tæt.
Farvespillet kan man dog allerede nu godt få en fornemmelse af, synes jeg. Jeg har dog masser af farver endnu at supplere op med.
Forleden fandt jeg dette tæppe hos en strikkebutik i Hillerød. Der er gået 1500(!!!) blomster til et tæppe på 1,2 meter i diameter. Om jeg når lige så langt, ved jeg ikke. Men indtil videre synes jeg, at blomsterne er et fremragende taskeprojekt af den slags, hvor jeg altid lige har en hæklenål og et nøgle garn med, til hvis der skulle være fem minutters tid at slå ihjel.
Her er min opskrift på blomsterne, hvis du selv vil prøve. Du behøver jo ikke at lave flere hundrede.... ;)

lørdag den 6. april 2013

Taskeflip2

Forside
Her kommer endnu en omgang af mit store taskeflip! For jeg kunne virkelig ikke stoppe igen, da jeg først kom i gang. Hyggeligt er det jo - og de små punge/tasker er et dejligt og overskueligt projekt.
Samtidig fik jeg langt om længe taget hul på at bruge nogle af alle de skønne broderier, jeg har fundet rundt omkring i diverse genbrugser landet over. Der er så mange skønne motiver, og de fortjener at få et nyt og spændende liv, synes jeg!
Imidlertid har jeg også den største respekt for de flittige hænder, der har brugt timer og atter timer på at frembringe de små skønheder. Så der skulle virkelig noget overtalelse til, før jeg turde sætte saksen i dem. Heldigvis synes jeg selv, at det er endt temmelig godt - så jeg har fået mere blod på tanden for at gå i krig med de næste også.
Har du forelsket dig i en eller flere, så skriv endelig til mig - de koster 50 kroner plus porto stykket.
Bagsiden af ranunkel-pungen.





Gul Anemone


Bagside af Gul anemone


Klokkeblomst


Klokkeblomst bagside.


Valmue


Valmue-bagside


Stedmoderblomst


bagside stedmoderblomst


Blå/gul med træer


Bagside af blå/gul med træerne.


Fugle-pung


Fuglepung bagside

torsdag den 4. april 2013

Taskeflip1

For snart meget længe siden fik jeg et regulært taske-flip. Faktisk syede jeg små tasker/punge nærmest nonstop i en hel weekend - men nåede kun at vise få af dem frem dengang.
Disse er quiltede og syet af Stof2000s nye patchworkstoffer. Samtidig fandt jeg noget quiltevat - og hvor er det bare smart! På vattet er der nemlig aftegnet firkanter, så man ikke skal sidde og bruge tid på at sætte streger selv - det er bare at følge stregerne og sy derudaf! Lækkert lækkert.

I morgen følger mange flere punge - men denne gang med broderier.

tirsdag den 2. april 2013

Varme firkanter - det er stadig hot

Før jul skrev jeg flere gange om det fantastiske initiativ, som Varme 15x15 er. Og trods det, at foråret (forhåbentlig!!) nu er på vej, er der stadig tryk på i det skønne projekt.
Tjek ind her på Facebook, der er både mulighed for at give en hånd med som strikker eller som hækler - eller for at give noget restegarn videre til et super formål, nemlig at hjemløse kan holde varmen!
Hvadenten du har et halvt nøgle eller en halv time, så er én ting sikkert: Det er værdsat!
Her mit eget beskedne bidrag i forårsæsonen indtil videre. Satser dog på, at bunken skal vokse lidt de kommende måneder. Gruppen har udvidet repertoiret, så det ikke kun er firkanter, men også halstørklæder, huer, halsedisser og sokker, der produceres.

mandag den 1. april 2013

Så fin en regnbue i garnet

Der har været stille herinde en rum tid, for jeg har holdt forlænget påskeferie (i hvert fald fra bloggen). Til gengæld har jeg nu en hel horde af indlæg klar til at vise frem - skal bare lige have skrevet dem... ;)
Her kommer først resultatet af mit lille organiseringsprojekt fra forrige uge. Og jeg må sige, at det er en fornøjelse uden lige at se det færdige resultat! Så skønne farver, der virkelig giver mig lyst til at få gang i nogle af mine broderidrømme.


Den lille garnvinde er fin, om end lidt ustabil, så jeg holdt den i hånden i stedet for at sætte den på kanten af kassen.
Der er endnu ikke helt fyldt op i hele kassen - men jeg opdagede til min ærgrelse, at en del af det broderigarn, jeg har købt i en genbrugs, lugtede noget af røg. Det duer jo ikke at vaske det, men jeg synes også, at det ville være ærgerligt at kyle det ud med det samme. Har du nogen lugt-fjernende ideer?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover