Sider

torsdag den 30. maj 2013

Lappetæpper til hjemløse

Varme tæpper er måske ikke lige det, der ligger højest på ønskesedlen lige nu hos særlig mange. Men ikke desto mindre er det, hvad jeg har brugt de sidste par uger på, ved siden af mine andre projekter.

 
For vinteren kommer jo igen en dag (om forhåbentlig længe), og til den tid vil der desværre nok igen være hjemløse på gaden, der fryser.
Jeg har tidlige skrevet om det skønne projekt Varme 15x15, som Karina startede i oktober på facebook. Gruppen kører stadig og damerne strikker med imponerende fart! Jeg har taget en lille del af tjansen med at sy lapperne sammen til tæpper - og det er der kommet de følgende to tæpper ud af indtil videre.
Det første er der vist både for- og bagside på, da det er hæklet sammen. Det andet er syet sammen med madrassting og er derfor ens for og bag.



Skulle du have lyst til at være med i gruppen - eller har du garn til overs, du kan undvære, så kig ind på Facebook under Varme 15x15.

søndag den 26. maj 2013

Tæppetest

En hurtig lille opdatering her fra regnvejrs-København, hvor der læses, hygges - og holdes bryllupsdag! Jo jo, 1 år med ham ÆgteManden - hvor har jeg bare været heldig!
Ud over festivitasen, der i går bød på restaurantbesøg i Stjerneklasse (Relæ i Jægerborggade) og i dag betyder kage på La Glace, så er der også tid til bare at hygge med lidt krea og en visittur rundt i blogland. Det skønne er jo, at det aldrig regner på turen rundt til jer alle!

Min del af kreatiden bød i dag på, at jeg var nødt til at prøve mine teorier om blomstertæppet af. For det kriblede altså i fingrene efter at teste, om det ville komme til at se ud, som jeg gerne ville have det til. Ellers er der jo ikke meget ved de hundredvis af blomster....
Så her er de så - første påsyning af blomster på det grønne filtunderlag, jeg har købt. Kraftig, kraftig filt, egnet til spilleborde, tænker jeg vil give et godt og solidt underlag. (Af en eller anden grund nægter billederne af tæppet at blive gode. Ved ikke hvorfor - men filten er flaskegrøn og blomsterne ellers så klare i farverne.)
Nu går jeg så og overvejer, om tætheden er passende. Ender nok med, at de skal lidt længere fra hinanden, de små blomster. Meeen, der er grønt lys fra chefen (mig) til at hækle videre. For mine drømme om en blomstereng ser ud til at holde i virkeligheden også!

tirsdag den 21. maj 2013

Jeg tog chancen - svigermors net

Uha, det krøb mig lidt klamt ned ad ryggen, da jeg fjernede bagbeklædningen på svigermors fine broderi, som jeg viste frem for nylig. For sådanne fine sager skal der altså værnes om!
Men efter at have testet model indkøbsnet i fløjl, var jeg egentlig ok sikker på, at jeg nok godt kunne, hvis jeg bare huskede, hvad jeg havde lært af mine fejl.
Og heldigvis - efter forholdsvis kort tid fremkom dette eksemplar af et indkøbsnet!
Egentlig var broderiet en gave til mig fra svigermor, der gerne så, at det fik et nyt liv i stedet for at ligge i en skuffe hjemme hos hende og blive glemt. Men jeg synes, at hun skulle have det igen, nu som brugbar ting - og heldigvis blev hun glad for det, da jeg gav hende det forleden! Pyha!

Blåt babyfløjl, som jeg har fundet i Stof2000, hvor jeg er stor fan af deres restebunker.


Indeni er der lyseblåt lagenlærred, der matcher med de blå blomster.


Og foran pryder broderiet, som ÆgteMandens mormor broderede så fint for mange, mange år siden.
Her i en lidt dårligere belysning broderiet, før jeg gik i gang.
Fakta:
Indkøbsnet i blå babyfløjl med broderi og lyseblåt foer.
Ingen nye teknikker, andet end fejlretning fra sidst.

Jeg har ikke glemt, at jeg gerne vil lave en diy. Jeg skal bare lige have en god aften til det ;)

tirsdag den 14. maj 2013

Første slagtning af broderi


Det første af broderierne, jeg viste frem forleden, er blevet forvandlet til et indkøbsnet. Broderiet blev slagtet, fuglen overlevede - men hvor var jeg glad for, at jeg valgte at tage fuglen først, før jeg går i gang med svigermors broderi! For det var ikke helt uden udfordringer.

Her er det så i en færdig version. Et fløjlsnet i grå (farverne er desværre ikke helt præcise på billedet) og med ltyserødt foer, der matcher blomsterne.
Jeg måttee dog sprætte op, fordi jeg fik kludret rundt i nogle pyntesyninger, der ikke skulle have været lavet, før jeg syede sammen. IHHH altså! Det er lige det der med at tænke sig om....
Nettet her skal næppe bruges til storindkøb af mælk og mel, men derimod mere til, hvis man lige skal have en bog, et par sutsko eller en værtindegave med ud af døren. Om det skal bruges som gave, vil jeg lige overveje. Det er en mulighed.
Er der stemning for en diy, så sig endelig til :-)
Fakta:
Indkøbsnet syet i babyfløjl med ældre broderi.
Foer af lyserød lagenlærred.
Broderi styrket med vlieseline bagpå.
Nye teknikker: Huske at tænke sig om før pyntesømme. Nogle skal laves før sammensyning - andre efter...

fredag den 10. maj 2013

Trøjemani

Endnu en trøje i størrelse "giv til vennernes nyfødte" har set dagens lys. Virker garnet bekendt, skyldes det, at det er det samme som til denne cardigan, der kom frem for en god måneds tid siden.
Opskriften er fra Susie Haumands hæfter, som jeg købte tidligere på året, og jeg synes virkelig, at den er blevet fin.
Som de øvrige, jeg har lavet de senesste måneder, så mangler den stadig at blive monteret og skyllet op. Det kommer en solskinsdag, hvor humøret og vejret er til det. Og så går det altså bare hurtigere, når der er nogle stykker samtidig. Samtidig er den endnu en babytrøje, der er strikket for fornøjelsens skyld og ikke med en bestemt baby for øje. Derfor venter jeg med knapperne og de sidste detaljer, til jeg ved, om de skal være røde eller blå.
Fakta:
Mønster fra Susie Haumans All you knit is love.
Ingen nye teknikker.
Garn: Rest af Kauni.

tirsdag den 7. maj 2013

Gaven fra svigermor


For nylig var jeg på besøg hos svigermor. Og da hun så denne taske med broderier, fór hun pludselig på rundtur i skabe og skuffer. Frem hev hun de fineste broderier - blandt andet dette blomsterbroderi, som hendes mor lavede for mange, mange år siden.
De sidste mange år har det dog bare ligget i skabet, så hun syntes, at jeg skulle have det og få glæde af det.
Sikken en gave at få! Jeg sender altid en masse tanker af sted til personen bag håndværket, når jeg får et broderi i hånden. For tænk på alle de timer, der er gået til!
Nu har jeg gået og kigget på det i et par uger - og jeg har fundet ud af, hvad det skal bruges til. Mere om det snart (når jeg får taget mod til mig til at sætte saksen i det og fjerne det fra det beskyttende pap bagpå...)
Derudover var jeg heldig at finde denne smukke fugl på kræmmermarked på Bellahøj forrige weekend. Så nu har jeg et broderi at øve mig på før svigermormors blomster. For også her er der store planer, så fuglen kan komme til nytte og gavn.

onsdag den 1. maj 2013

En elefant kom marcherende....

Endnu en trøje har ventet på at blive vist frem. Af en eller anden grund virker den meget kort, synes jeg. Men måske er det bare, fordi størrelse 1-2 år altid overrasker mig med at være så småt.
Denne gang er det elefanter - og jeg må indrømme, at jeg virkelig godt kan blive forfalden til det dersens mønsterstrik! For selv om det går noget langsommere end bare at strikke med en tråd, så er det nu ganske hyggeligt at se mønstrene titte frem under pindene.
FAKTA: Igen er det Garngaragens mønster og deres lilla garn, kombineret med en rest Evilla, lagt sammen i tre tråde.
NYE TEKNIKKER. Ingen denne gang, for det er anden gang, der strikkes mønsterstrik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover