Sider

fredag den 29. november 2013

Kjole til lillesøster

Denne "kjole til lillesøster" kan jeg takke min lillesøster for! Det er ikke engang løgn :) Grunden til, at den er blevet til noget, er nemlig, at vi de sidste par måneder har kæmpet om, hvem der kan nedbringe vores garnlagre med. Og i den søgning stødte jeg på www.ravelry.com på mønstret "kjole til lillesøster". Det passede lige med en rest Alpaca, som jeg havde liggende - og hvad var der så af undskyldninger tilbage?
For at den ikke skulle blive for grå og november-agtig, så er de hæklede kanter lavet i lækker-lilla. Perfekt til nogle af de mange småsøstre, der er på vej rundt om i vennekredsen. 
Lageret indeholdt heldigvis også lilla knapper - de tilføjer lige lidt ekstra "tøs" til kjolen.

torsdag den 28. november 2013

Garntegneren




Egentlig er det et par uger siden, at Garntegner-projektet røg af pindene. Men det gik lige op for mig, at jeg slet ikke har fået vist det hele frem. Så here goes - mine mange tegninger. Siden jeg sidst viste frem, er der kommet biler, en bort og så de dansende kæder af mænd og damer. Og så er der jo så blevet lukket af.
Herunder kommer en hel stribe med alle billederne, hvor du kan se mønstrene lidt tættere på. De er fundet rundt om på nettet - blandt andre hos hende her - og derudover fundet via søgninger på hønsestrik. Selv om det nok ikke er foregået så meget i november, så synes jeg stadig, det kommer ind under Laralil's sy til din baby-måned, for det skal jo ende som et babytæppe - når jeg bare får taget mig mod til at klippe det op (GYS OG GRU!!!)



tirsdag den 26. november 2013

Lys i den mørke tid

Uha, mørket kommer tidligt for tiden! Derfor var det oplagt og dejligt, at jeg fik/tog mig tid til at lege med lysstumper her i weekenden. Ideen med genbrugslys i fine porcelænskopper har jeg pinnet på Pinterest - vist nok oprindeligt fra Badut.
Det er ganske simpelt - tag en mængde lysestumper, smelt dem over vandbad (eller i en udtjent gryde direkte på komfuret, hvis du er modig), og hæld dem så på kopperne, hvor du i forvejen har gjort væger klar.

Har du ikke mod på selv at lege med lysestumperne, så tjek Kirkens Korshærs fremragende ide, som de efterhånden har haft kørende i 35 år! I alle genbrugsbutikker er der en spand til lysestumper - og når spanden er fyldt, tager den så en tur til Dianalund på Vestsjælland, hvor der støbes nye, friske og fine lys. Disse sælges så til fordel for Korshærens arbejde i genbrugsbutikkerne igen.
Hvert år samler man 7 tons stearin ind!! Det gør da virkelig en forskel, både for miljøet, for de trængende, og for alle os, der trænger til lys her i den mørke tid.

torsdag den 21. november 2013

Spændende - og farligt!

Billede taget på vesterbrogade i eftermiddag. Er Stof og Stil på vej til at indtage København??
Det lyder både rigtig spændende - og rigtig farligt....

OPDATERING: Den er rigtig nok. Ifølge en jobannonce på kædens egen hjemmeside, så åbner de til januar.... :)

onsdag den 20. november 2013

Babytøjs-fabrikken

De seneste måneder er der lavet talrige små trøjer, veste og andet baby-udstyr her på matriklen. For ja, babyboomet fortsætter. Her er et lille potpourri af de seneste. Er ked af, at jeg egentlig nok ender med at vise mere "strik til baby" end "sy til baby" her i måneden, som Laralil så fint har skudt i gang. Men der har bare ikke været så meget tid til at producere nyt, som jeg havde håbet.
Her tre styks babyveste, der allerede er fløjet fra reden flere af dem, fordi storken har været på besøg i vennelaget.


lørdag den 16. november 2013

Flere babybukser

Glæden over nu også at kunne lege med rib, fik mig til at klippe til to par ekstra bukser. Et præcist magen til de første - og et i brune/røde farver. Så nu ligger der lidt ekstra og venter på lageret til de flittigt producerende venner. Med så mange voksende maver, vi har i vennekredsen, ved jeg, at lageret er nødvendigt her de kommende måneder!

Igen er mønstret og vejledning fra LaraLil

torsdag den 14. november 2013

Knækkede koden til rib

Længe har jeg kigget på Laralils fine DIY's til babybukser. De vejledninger, hun laver, er simpelthen så gennemførte og pædagogiske, at man tør kaste sig ud i nærmest hvad som helst! ;)
Nu i anledningen af Sy til din baby-måned skulle det så være. Og her er resultatet - en yderst farverig testomgang.
Det meste gik helt, som det skulle og det med ribben var faktisk ikke så svært, som jeg havde frygtet. Meeen selvfølgelig var der noget at lære. Jeg vendte nemlig ribben forkert i livet - og måtte derfor klippe et nyt stykke og sy på.
Rød babyfløjl, lyserød rib og bomuld med løver i rød/pink. Alt sammen fundet som stofrester i Stof2000 de seneste måneder.

onsdag den 13. november 2013

Silles hue

Forleden viste jeg en kjole frem, som lille Sille har fået som barselsgave. Med den fulgte også denne lille hat/hue i samme garn. Desværre holdt min strikkefasthed ikke - så faderen kunne faktisk godt have den på!! Mønstret er igen fra All you knit is love-bogen.
Som den sidste ting til skønne Sille fulgte også en omgang savlesmækker. Jeg kan godt lide, at der er lidt forskelligt til forældrene i de barselsgaver, vi giver. På den måde er der en større chance for, at noget falder i deres smag.

mandag den 11. november 2013

tegner med garn4

Egentlig er jeg næsten færdig med det store hønsestrik-projekt - men jeg vil ikke snyde jer for endnu et procesbillede. Så her kommer tegner med garn version fire.
Siden sidst er kattene blevet færdige, og der er kommet biler, fisk, krokodiller, skibe, is, pingviner og svømmende ænder til. Ihh, det er altså hyggeligt og sjovt sådan at tegne med strik!

Mønstrene har jeg fundet rundt omkring på nettet ved at søge på hønsestrik. Nogle af dem har jeg ændret en smule. Andre var lige til at bruge. Enkelte af dem er med tre farver - det drejer sig om bilerne og pingvinerne. Disse er sværere at lege med end de andre. Men selv om jeg er begynder med flerfarvestrik, kunne det stadig godt lade sig gøre.

torsdag den 7. november 2013

Smæk på produktionen

Ikke så meget tekst i dag. I stedet bare et billede af de savlesmækker, jeg for et par uger siden kørte igennem maskinen herhjemme. Mønstret er tegnet af fra en Katvig-smæk - og på bagsiden er der vådligger-frotte, som jeg fandt i en rest i Stof2000 for snart længe siden. På den måde bliver bagsiden ikke våd, men er bare lækker, blød frotte mod barnehalsen.
Føles ret godt at have lidt i gavekassen - vores venner og familie arbejder nemlig ihærdigt på at holde fødselstallet oppe....

søndag den 3. november 2013

Smilas - eller Silles kjole

Jeg deltager i Laralils Sy til din baby-måned - men har tilladt mig at tælle strik med også. For de seneste måneder har der været tryk på strikkepindene, så jeg har kunnet producere nok til alle de mange babyer, der kommer til verden i vennekredsen.
Denne blev færdig for nogle uger siden - og blev næsten med det samme givet til en lille Sille, der næsten lige var kommet til verden. Egentlig ret fint synes jeg. For mønstret, der er fra denne skønne bog med babystrik, hedder Smillas kjole. Jeg har haft bogen i brug næsten hele efteråret - der er simpelthen så mange skønne opskrifter.


Garnet er en rest Evilla eller Kauni, jeg havde liggende. Det passede lige. Rart at komme af med lidt. Jeg har jo et væddemål kørende med Søsterlil for tiden om at nedbringe garnlageret - men denne nåede lige at blive færdig inden, så den tæller ikke med (andet end som ekstra, nu frigjort plads i lejligheden).

lørdag den 2. november 2013

En ren vinder-gave!! Og et væddemål...

Jeg har ønsket mig den i flere år - og i år var den der så endelig! En vaskeægte garnvinde!
Jep, familien kiggede lidt, da jeg pakkede ud, for ikke alle vidste, hvad det var. Og det var da heller ikke alle, der kunne se det fantastiske, selv om de fik formålet forklaret.... ;)
Men jeg er glad - rigtig glad faktisk! Den har allerede været i brug flere gange, og det er altså lækkert hurtigt og nemt at kunne vinde garn op fra fed, i stedet for at skulle bakse med stolerygge og dårlige arbejdsstillinger. Og for folk der bor i en toværelses, så er det nu også rart, at den kan pakkes sammen til næsten ingenting...

Indlægget her har været længe undervejs. Og faktisk er det sådan, at jeg de sidste snart to måneder har haft et væddemål kørende med min Søsterlil om at nedbringe vores bugnende garnlagre. Den, der får færdiggjort mest strik (målt i vægt) frem til nytår, vinder et par hundrede gram nyt, lækkert garn.
I det projekt tæller hønsestrikken her forhåbentlig snart med - og derudover har jeg en række babystrikkede trøjer, kjole og udstyr, som jeg tillader mig at tælle med i Laralils fremragende initiativ Sy til din baby her i november. Jeg viser frem i de kommende dage.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover