Sider

fredag den 31. januar 2014

Og halsedisse da 2


Endnu en af julehalsedisserne kommer her. Den ældste af mine mange yndlingsniecer skulle også have mulighed for at holde varmen. Der gik fem gram mere til, end der gjorde til lillesøsters - så det var 40 gram af en uld/bomuldsblanding, der er dejlig blød til halsen.

mandag den 27. januar 2014

Og halsedisse da....

Her er starten på min lille halsedisse-føljeton. For sørme om ikke årets største julegave-ønskehit blandt alle mine yndling sniecer var hjemmestrikkede halsedisser!!
Sådan en opfordring skal man ikke lade gå fra sig, så serieproduktionen blev indledt.
Her kommer den første - i lilla blandingsgarn af lammeuld og bomuld. Et nøgle gik der til. I alt 35 gram, og dermed røg der igen lidt af garnlageret i min konkurrence med Søsterlil om at nedbringe vores lagerbeholdning mest inden årsskiftet. Snart skal I nok få afsløret, hvem der vandt....

fredag den 10. januar 2014

Vinger til en svane - julegave3


Tredje og sidste gave til den ene af mine fire yndlingsniecer var dette sæt svanevinger. Inspirationen kommer fra Marapytta, men den konkrete vejledning og mønstre fandt jeg på en amerikansk side, som jeg desværre har fået mistet i skyndingen.
Stofferne til vingerne er alt fra flere slags voksdug, blonder, satin, hulmønstret bomuld, almindelig bomuld, filt og sørme også tyl. Alt sammen med det formål at få så meget struktur og variation, at vingerne ser levende ud.


Her er de i ustrøget udgave; kort før de blev pakket sammen. Lyset er typisk decemberlys, men sådan er det jo desværre. Det tog en god lørdags tid a få dem lavet; først skulle der laves mønster til fjerene, derefter skulle der skæres og klippes en kæmpe stak og til sidst skulle de jo syes på. Dertil kom halskanten, som jeg har lavet velcro-lukning på, samt de små elastikker, der kan tages om hænderne, så vingerne kan bredes ud og svanen kan flyve.
Jeg har desværre ingen billeder, der kan vises på bloggen af svanen i "kød og blod", for jeg har ikke ok til at lægge den 4-årige niece online her på bloggen. Men jeg kan fortælle, at de vakte meget stor lykke, da de blev pakket ud lillejuleaften!!! Og da jeg mødte niecen igen anden juledag og spurgte til gavehøsten, så var vingerne det første, der blev nævnt. Se så er timerne ved symaskinen jo det hele værd :)

onsdag den 8. januar 2014

Heksehatten - julegave2


Når man har en niece, der elsker udklædning, så er det jo nærmest en invitation til at give den gas med syningen. Derfor fik hun både fjerprydningen, som jeg viste forleden og såmænd også denne heksehat til jul.
Den er syet efter anvisninger fra Karen Marie kombineret med en vejledning fra Stof2000. Oprindelig ville jeg have, at den skulle være i filt, men jeg havde ikke lige rester nok. Men så opdagede ÆgteManden det sorte babyfløjl med stjernerne - og det var da også oplagt!

Tredje og sidste indslag i gaveregnen til den lille niece er næste indslag. Og jeg har klart gemt den bedste "til sidst". For jeg er slet ikke færdig med julen, selv om vi nu er godt inde i januar. Gaveproduktionen2013 var nemlig stor!

tirsdag den 7. januar 2014

Indianer - eller inDIYaner


Jeg når det akkurat lige. Aftenen før, der var gået en måned uden blogindlæg. Uha, jeg har savnet jer - og såmænd også været på vej mange gange. Men tiden og energien har manglet; for den er blevet brugt på arbejde, på vennerne, på ÆgteManden - og på julegaveproduktion i stedet. Og den har været godt brugt; så jeg ærgrer mig ikke!
Men nu skal der ellers vises frem, for jeg har indlæg i tankerne nok til det meste af 2014, tror jeg.
Vi starter dog blødt ud med denne indianer-prydning, som er første af tre selvproducerede gaver til den ene af mine fire yndlingsniecer.

DIY
Indianeren er ganske simpel; selve "pandebåndet" er nemlig bare et stykke rib, som jeg har lagt dobbelt og syet sammen i en ring. Derefter er der syet fjer på i mange forskellige farver. Til sidst har jeg sat et stykke bånd på, der kunne dække hæftningerne og samtidig give lidt fylde om ansigtet.
Jeg tror, den i alt tog et kvarter at lave.

mandag den 6. januar 2014

Etui til fars tastatur

Min far fik er transportabelt tastatur i julegave - og det skulle da have et etui, så det ikke bliver støvet. 
Det blev en hurtig omgang i sort babyfløjl, og så med en løbegang øverst. Færdig på en halv times tid - inklusive indpakning.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover