Sider

torsdag den 31. juli 2014

BM: Den store finale! Aktivitetstæppe færdigt


Så er det langt om længe tid til at vise det helt store projekt fra de sidste måneder frem - målet var, at det skulle nå at blive færdigt før udgangen af juli - og det er akkurat nået, for jeg syede de sidste sting i hånd i dag!
Det har været en hård fødsel (og lidt heldigt, at LilleManden har ladet vente på sig indtil nu), men det har helt klart været det hele værd :)
Tæppet er lavet ud fra et super fint og meget detaljeret mønster og vejledning fra Why Buy. Da jeg så hendes aktivitetstæppe i foråret, var jeg straks fyr og flamme og helt overbevist om, at jeg MÅTTE lave sådan et. Også selv om jeg med det samme kunne se, at det ville være et morderligt stort arbejde med alle de små detaljer, dele og applikationer.



Der er helt vildt mange detaljer i tæppet. Vaskebjørnen på billedet her har en lille piveboks i halen, mens de mange blade rundt om på tæppet har knitrecelofan i sig, så de kan give lyd, når de bliver rørt.




Den store af de røde svampe har en lille klokke indeni, mens rådyrets ører også har knitrecelofan. Bambien er modsat de andre dyr lavet af fløjl, så den føles anderledes at røre ved og hvert af de fire dyr har en lille klokke, så de ringler.

Rævens hoved er sat fast på yderkanten, men sådan at man kan pille og rokke en hel del ved den. Øverst på hovedet er der en pibeboks, så den også kan larme.

Pindsvinet giver næsten sig selv - de mange takker er forhåbentlig spændende at pille ved, ligesom at fødderne af anoraksnor også er gode at få fat på. Sidst, men ikke mindst, er der knitrecelofan i øret.
Bladene er i øvrigt kun sat fast i bunden af bladet. I toppen er der velcro, sådan at de kan vippes op og mærkes på (og formentlig også suttes på....)


Uglen ringler, når dens hoved ryster, takket været et par klokker øverst i ørerne. Og så er der knitrecelofan i vingerne.

Det sidste dyr, sneglen, har anoraksnor som følehorn, og derudover kan dens hus vippes op på yderkanten, sådan som det ses på billedet. I det sidder et spejl, lavet af sikker plastik, sådan at den lille kan beundre sig selv.
Alt i alt en længere historie om alle detaljerne ved tæppet - men der er også mange. Jeg har arbejdet på det on/off siden april, vil jeg tro, og det har godt nok taget en del tid. Det kommer til at vare nogle måneder, før LilleManden kommer til at få glæde af det - men indtil da kan jeg jo godt nyde synet af det ;)

tirsdag den 29. juli 2014

BM: Hjemmelavet pusletaske


sy en pusletaskeEfterhånden er der langt flere afkrydsede linjer på to-do listen end ting, der mangler at gøres. Et af de federe krydser satte jeg i dag, da jeg færdiggjorde denne pusletaske, som jeg virkelig havde været spændt på! Det var lidt et vildt projekt, som jeg bestemt ikke var overbevist om successen af - så endnu større var glæden over det færdige, og i mine øjne gode, resultat!
Tasken er syet af noget kraftigt lærreds-lignende stof fra Stof2000, og som foer har den grå tekstilvoksdug. Derudover har jeg lavet nogle orange detaljer hist og pist - som kantebånd på de udvendige lommer, ved lynlåsen og på remmen. Den er mindre, end jeg havde regnet med, at den ville være, men ÆgteManden og jeg har talt om, at vi nu prøver den af og viser den sig for lille, så kan jeg jo altid lave en ny og større.
Jeg har set på mange modeller og kasseret rigtig mange som ikke gode nok. For mig var det nemlig vigtigt, at pusletasken ud over at være praktisk også var acceptabel til brug af ÆgteManden, sådan at han ikke skulle skamme sig over at komme gående med den. Og så måtte den godt lidt signalere, at vi får os en dreng, uden at det skulle være for meget.

Indvendigt er der tre lommer i hver af siderne, også lavet af den grå voksdug. Den ene side har elastik i øverste kant, så ting kan ligge fast, mens den anden side er almindelige lommer. Voksdugen gør, at tasken er ret formstabil i det, så jeg slet ikke fik brug for den viledon, jeg ellers havde købt til afstivning imellem lagene.

Vejledningen på hele tasken er fundet hos denne fine blogger, som dog desværre ikke er så aktiv på sin blog mere. Jeg har dog ændret lidt småting hist og pist i forhold til hendes vejledning.

Da jeg har fundet både stjernestoffet og voksdugen som rester i Stof2000 for snart længe siden (de er begge fra lageret) og da lynlåsen også er købt i genbrugs, så har tasken næppe kostet meget mere end 60-80 kroner at fremstille. Det er da en pris, der er til at forholde sig til i forhold til mange af de sager, man ellers kan købe sig fattig i i babybutikkerne.

søndag den 27. juli 2014

BM: Mens vi venter på vinter - en varm cardigan


Der er nu ikke noget som at få ryddet ud i gamle projekter, som har ligget på bunden af kurven og ventet på at blive færdige. Det fik jeg gjort i sidste uge - og nu har jeg også fået skyllet sagerne op og tørret i det varme solskin, så sagerne kan vises frem og lægges i skabet i stedet.
Den første er denne cardigan, som jeg mener blev strikket helt tilbage til sidste år. Imidlertid har den ligget og ventet på at få knapper, da jeg ikke lige havde nogen, der passede til. Nu fik ÆgteManden lov at vælge, og så blev hans grønne valg sat i med det samme.
Mønstret kan jeg ikke huske, men den er strikket i en rest Kauni uld med farveskift mellem hvid, grå og sort. Størrelsen er vist et halvt eller et helt år - så der er en chance for, at LilleManden vil kunne bruge den til vinter. Lige nu er det jo på ingen måde sæson. Bare det at sidde med den i hænderne den korte tid, jeg satte knapper i, var næsten for hedt!
Den er strikket fra hvert ærme og ind mod livet, en lidt sjov teknik, der giver et anderledes spil i farverne. Især på ryggen er det tydeligt at se, da jeg fik vendt farverne, så de endte med at give maksimalt modspil. Resultatet blev ikke helt uheldigt, synes jeg. 
Havde ellers læst, at den ville være nem at montere bagefter på grund af teknikken med at strikke "indad", men det synes jeg så på ingen måde. Der skulle stadig monteres midt på ryggen, samt under ærmerne og ned langs siderne. Så ikke noget vundet der.

fredag den 25. juli 2014

BM: På randen af terminen kom sengeranden til verden



Gårsdagens projekt var at få lavet denne sengerand færdig og dermed kunne stryge endnu en ting fra før-fødsels to-do-listen. Det tog mere tid, end jeg lige havde forestillet mig, men der var jo også knap fire meter rand, der skulle konstrueres og sys.
Randen er syet af et dynebetræk, som længe har ligget på mit bugnende lager. Jeg ville gerne have mønsterborterne med Peter Plys på hele fronten og så bruge betrækkets bagside til den anden side. Det var dog en lidt besværlig løsning, fordi det betød, at det hele skulle skæres præcist til, så borterne ikke hoppede op og ned fra stykke til stykke.
Sengen er fra Ikea og er en, vi har fået forærende. Det er herligt - folk har virkelig givet os så meget, så kombineret med, at jeg har syet rigtig meget selv, har udskrivningerne til babyudstyr været yderst få.
Sengeranden her har kostet de omkring 25 kroner, jeg har givet til betrækket, lidt penge til pipingen samt omkring 100 kroner for skummet, som er 1 cm tykt og købt i Stof2000. Det er derefter delt, så det er 25 cm højt og har fået længden på 3,40 meter i alt.
Randen har fået en velcrolukning i den ene ende, en lidt besværlig løsning, da jeg ikke havde gennemtænkt den fra starten. Men det endte med at blive ok pænt og brugbart.

Til allersidst klippede jeg bånd fra pipingen til at sy på ydersiden i hånden, sådan at man kan binde sengeranden fast på tremmesengen.

onsdag den 23. juli 2014

BM: Mød Dario Kamp-Otto!

Sådan! Den mentale barriere over at skulle brodere øjne blev forceret i går aftes, mens ÆgteManden læste endnu et kapitel højt. Det er så hyggeligt - men mest hvis jeg har håndarbejde i hænderne. På den måde fik Dario Kamp-Otto sine øjne!
Han er godt og vel 30 cm lang og temmelig tung, så vores kommende LilleMand skal træne lidt, før han kan slæbe omkring med Otto.
Materialet er fleece, vendt så den knap så pelsede side vender udad. I starten var jeg lidt skeptisk over at bruge stof, der giver sig - men det var intet problem.

Mønstret er købt hos den fabelagtige Funkyfriendsfactory, som jeg stødte på for nylig. Absolut et besøg værd (men på eget ansvar)!! Hun har virkelig mange slags dyr, og de er meget flot udført. ÆgteManden, der er temmelig dyrekyndig, har i hvert fald godkendt detaljerne ved Dario, fordi de er meget naturtro. Se feks. ryggen, som buer rigtigt og ligesom de ægte næsehorn.
Samtidig er vejledningen til dyrene meget lette at følge, så selv om det er på engelsk og mønstret var nyt, var han overraskende hurtigt syet. Eneste hurdle var at brodere øjnene, som jeg altid udsætter lidt. Jeg får nemlig præstationsangst over, at de skal sidde helt rigtigt og være præcist ens. Her lykkedes det dog, så jeg godt synes, at jeg kan være dem bekendt.

Eneste ærgrelse jeg havde var, at han skulle fyldes fra toppen af ryggen, da det ind imellem kan være svært at få sådan en syning pæn i hånden. Det gik dog over al forventning, så Dario Kamp-Otto har startet livet uden mén eller ar af betydning.

mandag den 21. juli 2014

BM: Dynebetræk med Bamse

Endnu et dynebetræk er kommet ud af min leg med kære Fru Pfaff de seneste dage. Samme model som det sidste - denne gang bare med Bamse og Kylling. Stoffet fandt jeg i en genbrugs for snart længe siden og det har ligget og ventet på et projekt, hvor det ikke skulle klippes i stumper, men i stedet kunne bruges som større stykke.
Lige som det sidste, jeg lavede, er dette betræk lavet med piping og knapper i bunden. Denne gang har jeg valgt at lave forskellig for- og bagside, sådan at bagsiden er blåt lagenlærred, som jeg havde på lageret. Hurra for, at jeg på den måde kan få reduceret lagerbeholdningen lidt, så jeg kommer tættere på mit mål om at få brugt 5 kilo stof og udstyr her hen over sommeren!

fredag den 18. juli 2014

BM: Dynebetræk - mens vi venter på Otto

Mens Dario Kamp-Otto (stavefejlen er med vilje, red.) lader vente på sig, fordi jeg lige skal have taget mod til at brodere øjne på det "lille" næsehorn, så får I lige et par andre dyr i mellemtiden. Her kommer nemlig et babydynebetræk, som jeg syede forleden.

Det er syet delvis efter endnu en af Laralils fremragende DIY'er, dog har jeg valgt, at der skulle være knaplukning i bunden i stedet for den usynlige lynlås. Det gav mig lidt udfordringer at udtænke det, men det endte med at blive, som jeg gerne ville have det. 



Jeg er ret tosset med piping for tiden, om end jeg er lidt spændt på, hvordan det er for Lillemanden at have den lidt skarpe kant fra tittekanten på sin dyne. Men nu skal det prøves - for det ser så pænt ud! Flere piping- og babyprojekter er på trapperne her i boys month, som jeg virkelig synes er skøn og byder på meget, lækker inspiration!

torsdag den 17. juli 2014

BM: kunsten at udstoppe et næsehorn

Jeg vidste det jo godt: næsehorn er store dyr! (Har faktisk selv set indtil flere live i Sydafrika for snart to år siden). Men jeg havde alligevel ikke troet, at der ville gå næsten to poser fyld til det "lille" næsehorn, som er dagens produktion. Og der er stadig plads i ham. Håber, at jeg har nok!!
Hvis ikke jeg løber tør for fyld, kan jeg forhåbentlig vise ham frem i færdig-udstoppet version senere på dagen ;)

tirsdag den 15. juli 2014

BM: Pusleunderlag på plads




Dagens projekt var at få puslet et nyt betræk til vores puslepude på plads. Vi har nemlig været så heldige at få foræret et brugt puslebord fra Stokke - men jeg ville derfor gerne have et nyt og bedre betræk på end det frotte-betræk, som fulgte med. Først og fremmest fordi jeg ikke kan se det smarte i frotteen, som jeg kun kan forestille mig hurtigt må blive beskidt, men også fordi det eksisterende vaskbare betræk under var lidt slidt.
 Det nye, jeg valgte at sy, er lavet i tekstilvoksdug fra lageret (hurra, endnu en lagerreduktion) og jeg synes egentlig, at det er blevet rigtig flot!
Fremgangsmåden kort: Jeg tegnede måttens omrids ved brug af træpladen til puslebordet og tillagde sømrum. Derefter lavede jeg fire stykker til bagsiden som vist på fotoet og syede dem sammen med forstykket. Til sidst blev der lavet løbegange på alle fire stykker, sådan at jeg kunne trække en snor igennem og dermed trække bagstykkerne sammen, så betrækket kommer til at sidde til på puden.
Endnu er der lidt foldelinjer i voksdugen, men jeg satser på, at de går væk, når betrækket først har vænnet sig til at være spændt ud under brug.

søndag den 13. juli 2014

Finaleprojektet

Mens manden ser VM-finale hyggesyr jeg ved siden af. Aftenens projekt er en såkaldt Umulius-klods, som jeg har fået en bestilling på. Elsker hyggen ved at sy patchwork! Jeg kan ikke linke hverken til egne eller andres sider her fra telefonen, så vejledninger og min tidligere Umulius må I få en anden dag - men god kamp og god aften til jer alle!

lørdag den 12. juli 2014

BM: kan drenge også gå i bloomers?

.... Eller skal man hellere kalde dem for små shorts? Uanset hvad så har jeg i hvert fald syet to par i dag! Begge er de syet i stof fra lageret, nærmere bestemt nogle gamle dynebetræk fundet i genbrugs. 
De er syet i str. 60 - men jeg kan endnu ikke fremvise nogle med drengebarn i - for han dukker formentlig først op om et par uger. 
Egentlig var det slet ikke disse her, der stod øverst på projektlisten. Men ugens varme vejr (pyyyyyha det er varmt at være gravid!) gjorde, at jeg begyndte at tænke i sommerbeklædning også til familiens nye medlem.
Mønstret er fundet i Symagasinet juni 2011.

torsdag den 10. juli 2014

BM: pusleunderlag


Første, rigtige drengeprojekt herfra blev dette pusleunderlag, der kom ud af maskinen i forgårs aftes, mens tyskerne tævede livsglæden ud af de stakkels sejrsikre brasilianere. Åhh, det var skønt med lidt rigtig kvalitetstid med maskinen!
Underlaget er lavet af to lag voksdug og med et mellemlag af blød frotte, fundet i en genbrugs. Det hele stammer naturligvis fra mit bugnende lager, som jeg gør en ihærdig indsats for at nedbringe! Derefter har det fået en sort kant af skråbånd.
Mønstret er fundet i den spritnye bog Barsling, som jeg var så heldig at fange på biblioteket forleden.  Det smarte er, at det har en hoved- og haleside, fordi buerne er så forskellige.


Underlaget vejer og fylder næsten ingenting - og tanken er da også, at det skal ligge i den pusletaske, som jeg håber at nå at sy før fødslen, om LilleManden vil.

tirsdag den 8. juli 2014

Den Store Stofbunke: planerne for BM

Langt om længe blev der tid til at gå i stofdyngerne i aftes. Missionen var klar: find stof og udstyr til denne måneds projekter til Boys Month! Jeg har mildest talt mange planer, hvad den store dynge på billedet da også vidner om... 
En del er halvfærdige projekter, der gerne skulle flyve fra UFO-stadiet til brugbare sager. Det gælder blandt andet et par babytæpper (og herunder også et hængeparti fra to do tá da måneden, host host...)
I det hele taget bliver det primært babyprojekter, som jeg vil bruge tid på - det skyldes, at vi venter en Lillemand enten sidst på måneden eller først i august. 
Men der skulle også gerne blive tid til et par gaver til nogle snart tre-årige nevøer og så også nogle legesager til de lidt ældre drenge - hvis jeg altså ikke lige pludselig bliver overhalet indenom af urets tikken og en dreng, der vil ud i verden.

søndag den 6. juli 2014

Hæklet uro med stjerner


Dette indlæg slår to fluer med ét smæk - det sætter nemlig et punktum for To do ta da-udfordringen fra juni og starter Boys Month for mit vedkommende her i juli. Uroen med stjerner var nemlig på to do listen - og den er beregnet til den Lillemand, hvis spark lige nu gør, at min mave danser sin egen lille hopsa her på sofaen. Om alt går vel, så dukker han frem om et par uger eller fire (det gør ikke noget, hvis han venter fire - jeg har så mange projekter, jeg gerne vil nå, før han kommer ud til os ;) )
Der er i alt 16 hæklede stjerner i uroen, og de har en tendens til at danse rigtig meget, fordi fiskesnørerne hænger tæt og den ene stjernes bevægelser derfor sætter andre i gang. Fordi det er en drengeuro, har jeg holdt den i blå og grønlige samt hvide/grå farver.
Opskriften på stjernerne er fra Filihunkat og den skulle være oprindelig være brugt til barnevognskæde ligesom hendes. Men stjernerne blev for store, syntes jeg og så blev det til en uro. Derefter var planen, at uroen skulle være "regnbuefarvet" - men jeg syntes, at de mange farver blev for voldsomme - og så endte det sådan her.
Endnu har jeg ikke bestemt, om den skal hænge over puslepladsen, over sengen eller et helt tredje sted - meeen mon ikke det kommer....

fredag den 4. juli 2014

to do - ta da: Nederdele og rullesøm


Lidt forsinket indlæg, men bedre sent end aldrig. (og så er det snart slut med to-do ta-da indlæg og videre til Frk. Turkis' drengemåned!!)
Ifølge min to-do-liste for juni skulle jeg lave en fødselsdagsgave til en af mine mange niecer. Men da denne niece primært ønskede sig ting, som ikke lige lod sig konstruere, med mindre man har en plastmaskine ved hånden, så blev det i stedet et par nederdele til et par af de andre niecer, hvis mor har overøst mig med babytøj til den kommende Lillemand.  
Tidligere i juni fik de lyshårede søstre hver deres prinsessenederdel - og jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne genbruge mønstret derfra. Dog er der lige lavet til tilretninger i form af lidt større rib til den yngste, da den vist ellers var lidt trang i det. Nederdelene er størrelse 3 og 6 år.

Det allerbedste var dog, at jeg fik prøvet kræfter med at lave en rullesøm. Piece of cake for mange af jer andre - men en ny teknik for mig. Og da jeg først lige fik grejet det, så var det som så meget andet, slet ikke så svært. Min kære gamle Firser-Pfaff har ekstraudstyret i orden, og hvis jeg bare holdt tungen lige i munden, så gik det fint med at fodre sneglen på trykfoden (se billedet herunder) med stof. Hurra!


tirsdag den 1. juli 2014

to do - ta da: Babybukser


Midt i al oprydningen i forbindelse med to do - ta da projekterne, som jeg har vist de sidste par dage, dukkede der også disse bukser op. De var klippet og klar - men manglede liiige at blive syet sammen.
Det er de nu blevet og gavestakken har fået lidt ekstra.
Mønstret er som altid Minikreas ballonbukser og størrelsen er en 56/62, hvis mine noter står til troende.

Og jeg har altså stadig lidt at vise frem fra to do - ta da måneden! Jeg er bare lidt handicappet af en ferietur i sommerhus, som lige satte en prop i blogindlæggene. De sidste ting kommer de næste par dage (og så starter Frk. Turkis' Boys Month for fuldt blæs!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover