Sider

lørdag den 31. januar 2015

Militærveste til drenge

Den sidste drengegave til mine tvillingenevøer juleaften var disse to militærveste. Jeg fandt nemlig en rest camouflage-stof i efteråret i Stof2000, og det måtte jeg da have med hjem!
Vestene er syet ud fra mønstret "Lotus" fra samme butik. Jeg lavede vestene med foer og så sort kantbånd, og det gik faktisk overraskende nemt, mine evner ud i kantbånd taget i betragtning.
Igen igen er vestene magen til, men ikke helt ens. Den ene har nemlig foer af gråt lagenlærred, mens den anden har brunt.
militærveste til drenge
Juleaften var det helt vildt fedt at se drengene åbne deres pakke. Begge valgte nemlig at tage både veste, jetpacks og dinohuer på med det samme. Sikken et syn! :)

fredag den 30. januar 2015

DIY: Dino-huer

Når man er 3 år og udklædning er det nye store hit, så skal man da selvfølgelig kunne lege dinosaur.
Derfor var der ud over jetpacks også dinosaurhuer til tvillingenevøerne i julegave.
 dinosaurhuer
Dinohuer til udklædning eller dagligdag. Syet i isoli, med foer af singlejersey. Dinotakker af filt.

Vil du også lave nogle, så kommer her en kort vejledning:
Find et mønster på en elefanthue, der passer din dino.
Klip ud til elefanthuen som sædvanlig.
Klip derudover trekanter ud til takker. Jeg lavede mine i filt, så de blev relativt stabile og kan stå selv. De er cirka syv cm på hver led, inkl. sømrum.
Sy trekanterne sammen ret mod ret. Klip sømrum ned, vend og pres.
Læg trekanterne mellem de to yderdele af hætten og sy sammen ret mod ret. Bemærk, at trekanterne skal pege indad, når du syr sammen!
Vend huen til retsiden.
Skal du have foer indeni, så sy dette sammen. Læg det indeni huen og overlock eller zigzag de to huers nederste kant sammen.
Sy ribkant på hovedåbningen, og du er færdig.'

Jeg lavede to modeller, så de to drenge kan blive magen til, men ikke helt ens. Derfor er takkerne nemlig også byttet rundt, så farverne ikke sidder i samme rækkefølge.

diy dinohue

onsdag den 28. januar 2015

DIY Raketrygsæk/ jetpack

Jeg er håbløst bagefter - har endnu ikke fået vist sidste års julegaveproduktion frem. Jeg troede ellers, at jeg var i god tid, men så gik der baby i den.
Men her kommer de - i dag og de kommende dage. Først og fremmest kommer her denne raketrygsæk, eller på moderne dansk: jetpack.
jetpack hjemmelavet
Jetpack lavet af to halvanden liter flasker, et stykke pap, lidt filt og nogle store elastikbånd til remme.
Jetpacken er nemt og hurtigt lavet, så her kommer lige en lille DIY:

Du skal bruge:
To halvanden liter flasker
sølvspray
et stykke pap
Bred elastik, cirka en meter (min er 4 cm bred), eller andet materiale, der er egnet til remme
Filtrester i gul, orange og rød. Alternativt andet stof, der ikke trævler
Limpistol
 
Man tager to halvanden liter flasker og sprayer dem med sølvspray. Når de er tørret, limer du flaskerne på et stykke firkantet pap (klip det til, så det er cirka samme størrelse som flaskerne i bredden). Brug limpistol og sørg for at lime, så flaskerne sidder sammen med hinanden og godt fast på papstykket.
Derefter har du to muligheder: Enten limer du remmene fast på papstykket, eller også klipper/skærer du et par brede slidser i toppen og bunden af hver side af papstykket, sådan at remmene kan komme igennem og sættes sammen. Sørg for at passe dem til, så din lille superhelt kan få dem af og på.
Til sidst klipper du et par flammer i feks. rødt, orange og gult og limer nederst på flaskerne. Jeg tog kapslerne af og limede flammerne op i hullet, så de kom til at sidde godt fast.
Og så er din superhelt klar til lift off!

Ville ønske, at jeg havde flere fotos, men mine superheltenevøer fløj af sted med dem for fuld fart juleaften. De var ganske enkelt bare et hit. :)

tirsdag den 20. januar 2015

Fehatte

Sammen med vingerne fulgte også et sæt med hat og fe-stav til begge piger.
De var super hurtigt lavet! Her efterfølgende ville jeg ønske, at jeg havde gjort som en anden blogger, jeg så her til fastelavn (kan desværre ikke huske hvem), men denne løsning fungerer også:
Festavene er lavet af mosgummi-stjerner. Har klippet to af mosgummi med glimmer på, og har limet dem om en blomsterpind, sammen med et stykke tyl.
Hattene er lavet af karton, en kvart cirkel med en diameter et stykke over 30 cm, sådan som jeg husker det. Derefter er de sprayet med guld- eller sølvspray, hvorefter de er formet som hatte og limet sammen - med et stykke tyl i toppen. Til sidst er der klipset bånd i hver side af hatten, så den kan bindes fast på hovedet.
Havde jeg tænkt mere, ville jeg have gjort som den anden blogger, der brugte et stykke flot stof og så forstærkede det med vlieseline, sådan at det blev stærkt nok til at "stå oprejst". Men det andet fungerer også, selv om kartonen naturligvis bliver hurtigt grimmere i brug på børneværelset, når det uværgerligt bliver bukket.

Flyv lille fe - hjemmelavede fevinger i sølv

Ud over de tidligere viste guldvinger,blev det også til et par i sølv, da jeg lavede julegaver. De var svære at tage gode fotos af, både på grund af lyset i december (eller mangel på samme) og på grund af glimmeret, der ikke er nemt at få med på billedet.
Fremgangsmåden var den samme som med guldvingerne - faktisk ret nemt og hurtigt bortset fra tørretiden efter sprayning.

Jeg har hørt vedholdende rygter om, at vingerne er i brug meget tit - både hjemme og til fastelavn. Se, det er jo fedt! :)

Den syngende flodhest Vivi

Det er frygtelig forkert, at jeg først viser denne smukke dame frem nu, for hun har efterhånden været færdig i månedsvis. Men her kommer hun så langt om længe! Tadadada! Den vinterbadende flodhest Frk. Vivi - nu også med musikalske evner!
Jeg gjorde nemlig det, at jeg hæklede hende med en lille musikboks i maven, så hun kan spille sange, hvis hun bliver trukket op. Snoren til det sidder godt nok lidt "frækt" lige mellem benene - men til gengæld er den godt placeret og dingler ikke for neden, hvis man bærer hende. Du kan lige ane den hvide brik mellem hendes ben på billedet.
Musikboksen er købt på hjemmesiden www.egnedesign.dk, som også har de mange sager, jeg brugte til mit aktivitetstæppe; det er blandt andet bjælder og knitrecelofan.
Selve flodhestefrøkenen er lavet efter Aslis fine mønster på Vivi og Vincent. Hun har også lavet krokodiller og som noget helt nyt, de skønneste elefanter. Jeg tror også, jeg bliver nødt til at lave sådan en.....
hæklet flodhest med musikboks

mandag den 19. januar 2015

Stjernestøv i patchwork


Det blev en længere pause, jeg holdt fra blogland - og den lange forklaring er: Baby. Selv om han er et ufatteligt pragteksemplar, der altid er smiler, sover godt og spiser pænt, så stjal han alligevel al min december-blogtid. Lidt julegaver fik jeg dog nået (efter et decideret panik-anfald foran symaskinen 22. december) - dem viser jeg lige om et par dage.
Der, hvor der er sket mest fremskridt, er dog med mit reste-patchworkprojekt med stjerner. Her er bare et udpluk af de omkring 40 heksagoner, det er blevet til. Sammensyningen har jeg bestemt (og det er ikke sådan her), så nu skal der bare fart på derudaf. Det skal nok blive godt, tror jeg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover