Sider

mandag den 27. august 2012

Så fine broderier - i samme motiv

Når jeg kigger loppebroderier, er der ofte nogle motiver, der går igen. Fiskeren feks. Og også diverse lokale slotte træder hyppigt frem.
Men drengen og hans søster har jeg ikke registreret - før i dag, hvor jeg pludselig mødte dem i hele fire forskellige udgaver på under en halv time!
Det fik mig til at tænke, om de stammer fra noget bestemt? Kender du måske drengen og pigen?

4 kommentarer:

 1. Mener det er et motiv fra bogen "Rejsen til Amerika"

  SvarSlet
 2. Det der motiv hang i mit barndomshjem, og tror det var min mor, der havde broderet. Jeg er også sikker på det er Rejsen til Amerika som Pia skriver

  SvarSlet
 3. Det er den originale forsideillustration til Christian Winthers "Flugten til Amerika" - Og det forestiller to drenge, ikke en dreng og en pige.
  Digtet handler om Peter, som i vrede vil flygte til Amerika, hvor der vokser "Konfektrosiner og Mandler" på træerne, og hvor det "regner med Limonade". Det ender dog med, at moderen kalder ham og hans lillebror ind fra gaden, og Peter drukner sin sorg "paa Bunden af Sagosuppen".
  Hvis du laver en googlebilledsøgning på "flugten til Amerika" får du alle billederne fra digtet frem.
  Hele teksten kan findes her:
  http://www.kalliope.org/da/digt.pl?longdid=winterandrea0

  SvarSlet
 4. Hurra! Tusind tak alle tre! Man kan da altid regne med blogland - Og super søde Krage med den fine genfortælling af historien! Nu kan jeg endnu bedre lide broderierne... .-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover