Sider

søndag den 31. juli 2011

afrikanske blomster

Egentlig er det stadig en hemmelighed. Det har ligget færdigt i flere måneder og bare ventet på, at en ganske bestemt lille pige ville kigge ud til verden. Nu er hun dukket frem - og i næste uge skal hun have sin gave. Jeg glæder mig - både til at se hende og til at hendes mor forhåbentlig bliver glad for tæppet.
Mønsteret hedder African Flower. Det er fantastisk, ikke? Jeg har efterhånden set så mange udgaver af det med forskellige farver, sammenhæklinger, sat sammen i skønne tæpper, bolde, tasker og alting. Og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg gør det i afrikanske blomster!

african flower tæppe hæklet
 Her ligger det så. De fleste af sekskanterne lavede jeg, da vi var på langtur i vinter. Det var nemt at have med og til at overskue i stedet for et stort tæppe. Da vi kom hjem igen, var det så "bare" at hækle det hele sammen...

african flower tæppe, hæklet
Jeg valgte fra starten, at der skulle være hvide felter mellem de mange farverige blomster. Det samler det lidt og giver lidt ro midt i al vrimlen.

afrikanske blomster, hæklet tæppe
Det er en glimrende måde at få brugt sine rester på, synes jeg. Jo flere farver, jo bedre... 

14 kommentarer:

 1. Wow hvor er det altså bare flot. Sikke en heldig lille pige! Må da vist også være inspiration til et af mine kommende projekter.

  Flot arbejde, og skøn blog.

  Mvh Diana - denledigestund.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Det er super flot! Jeg har også gang i et med de afrikanske blomster....men det er også en hemmelighed ;-) jeg holder det i lyserøde og lilla farver, og også med hvidt omkring...jeg vil dog også have en del helt hvide med. Men jeg bliver i tvivl, når jeg set hvor flot dit er.
  Lene

  SvarSlet
 3. Det er godt nok rigtig flot, og et dejligt alternativ til bedstemorfirkanter ser det ud til.. Det er et helt andet 'look' men stadig lidt i en lignende stil :) hvor har du fundet opskriften henne?

  SvarSlet
 4. Hej og tak for roserne, det er dejligt at høre. Jeg faldt også for, at det var oldemor med et twist :-)
  Opskriften på "African flower" ligger efterhånden mange steder på nettet. Og der er de vildeste muligheder!! Hvis du er medlem på Ravelry.com, så ligger der et væld af billeder på tasker, bolde, tæpper og meget mere, som folk har lavet i både sarte og kraftige, lyse og mørke farver.
  Her er én opskrift, men der er mange - (også på dansk(: http://www.craftpassion.com/2011/04/crochet-african-flower-paperweight-granny.html

  SvarSlet
 5. mange tak for linket det vil jeg da lige tjekke ud :-)

  SvarSlet
 6. jeg kan bare ikke finde den danske, kender du adressen?

  SvarSlet
 7. hej Sonja. Beklager det sene svar. jeg kender ikke en dansk side, men prøv at søge på "african flower opskrift" eller lign. på google. Ellers kan google translate også ofte være en god hjælp til at få oversat diverse sprog til forståeligt dansk.

  SvarSlet
 8. Hej Sonja. Ja, det er det. Der er masser af udgaver på nettet i forskellige slags garn, men jeg har valgt bomuld, fordi jeg har mange rester i endnu flere farver - og fordi det er nemt at arbejde med og giver et blødt resultat. Er du kommet i gang med et selv?

  SvarSlet
 9. ikke endnu, skulle lige være færdig med et granny stripe tæppe det holdt hårdt, det er nu færdigt, så jeg har en del rester i bomuldsgarn, ha en god dag:)

  SvarSlet
 10. Hvor er det smukt- og farverigt. Er helt vild med du holder blomsterne enkle som du har skrevet i dit andet indlæg. Drømmer også om at få tid til at lave et til min egen datter... det er bare det med den der maskine der kan lave tid...

  SvarSlet
 11. Hvor er det smukt- og farverigt. Er helt vild med du holder blomsterne enkle som du har skrevet i dit andet indlæg. Drømmer også om at få tid til at lave et til min egen datter... det er bare det med den der maskine der kan lave tid...

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover