Sider

torsdag den 31. juli 2014

BM: Den store finale! Aktivitetstæppe færdigt


Så er det langt om længe tid til at vise det helt store projekt fra de sidste måneder frem - målet var, at det skulle nå at blive færdigt før udgangen af juli - og det er akkurat nået, for jeg syede de sidste sting i hånd i dag!
Det har været en hård fødsel (og lidt heldigt, at LilleManden har ladet vente på sig indtil nu), men det har helt klart været det hele værd :)
Tæppet er lavet ud fra et super fint og meget detaljeret mønster og vejledning fra Why Buy. Da jeg så hendes aktivitetstæppe i foråret, var jeg straks fyr og flamme og helt overbevist om, at jeg MÅTTE lave sådan et. Også selv om jeg med det samme kunne se, at det ville være et morderligt stort arbejde med alle de små detaljer, dele og applikationer.Der er helt vildt mange detaljer i tæppet. Vaskebjørnen på billedet her har en lille piveboks i halen, mens de mange blade rundt om på tæppet har knitrecelofan i sig, så de kan give lyd, når de bliver rørt.
Den store af de røde svampe har en lille klokke indeni, mens rådyrets ører også har knitrecelofan. Bambien er modsat de andre dyr lavet af fløjl, så den føles anderledes at røre ved og hvert af de fire dyr har en lille klokke, så de ringler.

Rævens hoved er sat fast på yderkanten, men sådan at man kan pille og rokke en hel del ved den. Øverst på hovedet er der en pibeboks, så den også kan larme.

Pindsvinet giver næsten sig selv - de mange takker er forhåbentlig spændende at pille ved, ligesom at fødderne af anoraksnor også er gode at få fat på. Sidst, men ikke mindst, er der knitrecelofan i øret.
Bladene er i øvrigt kun sat fast i bunden af bladet. I toppen er der velcro, sådan at de kan vippes op og mærkes på (og formentlig også suttes på....)


Uglen ringler, når dens hoved ryster, takket været et par klokker øverst i ørerne. Og så er der knitrecelofan i vingerne.

Det sidste dyr, sneglen, har anoraksnor som følehorn, og derudover kan dens hus vippes op på yderkanten, sådan som det ses på billedet. I det sidder et spejl, lavet af sikker plastik, sådan at den lille kan beundre sig selv.
Alt i alt en længere historie om alle detaljerne ved tæppet - men der er også mange. Jeg har arbejdet på det on/off siden april, vil jeg tro, og det har godt nok taget en del tid. Det kommer til at vare nogle måneder, før LilleManden kommer til at få glæde af det - men indtil da kan jeg jo godt nyde synet af det ;)

21 kommentarer:

 1. Det er simpelthen SÅÅÅÅ flot Dorte :-D Sikke et kæmpe stort arbejde - du kan virkelig være tilfreds og tænk hvor mange gange du kommer til at glæde dig over det tæppe de kommende år :-D
  Kh,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Mette! Håber meget, at han kommer til at få god glæde af det :)

   Slet
 2. Hvor er det bare flot. Virkelig et imponerende arbejde.

  Kh Maria (min-mors-mirakler)

  SvarSlet
 3. Simpelthen så fint...et stort arbejde, men absolut det værd :-)

  SvarSlet
 4. Det er helt fantastisk. Jeg har også været vild med det lige siden jeg så det hos Why buy! Det bliver spændende for dig at opleve lillemandens leg på det :-)

  SvarSlet
 5. Hold da helt op hvor er det bare vildt flot. Det er en heldig baby, der skal tumle rundt i den fine skov :)

  SvarSlet
 6. Det er SÅ flot...

  Jeg ville også have haft lavet et til min lille fyr - Men nu er han vist så stor at det ikke kan betale sig længere (han er ved at gøre anslag til at kravle)
  Men jeg har nu stadig lyst - tror du ikke store babyer også vil kunne lide det?

  SvarSlet
 7. Det er da det flotteste aktivitetscenter jeg har set. Hold da op, det kan du være stolt af! :-)

  SvarSlet
 8. Superflot aktivitetstæpper, mange mange spændende detaljer.
  Hilsen Laila

  SvarSlet
 9. WOW jeg er målløs, så skønt et aktivitetstæppe gad jeg godt have haft... Sikke et arbejde! Super flot!
  KH Micha

  SvarSlet
 10. Tusind tak for de søde kommentarer alle sammen! Dem er jeg virkelig glad for :) Karen Elisabeth, jeg ved det ærligt ikke - men jeg kunne sagtens forestille mig, at det kunne være populært. Jeg har dog kun set reaktioner fra voksne bekendte og familie, der har været på besøg - og flere af dem har virket til, at de godt kunne finde på at lægge sig lidt og pille ved det hele ;)

  SvarSlet
 11. Wauw - hvor er det fantastisk og så gennemført! Det er da det skønneste legetæppe jeg har set! Og SÅ fint lavet :-)

  SvarSlet
 12. Det er simpelthen et imponerende stykke arbejde! Det ee bare SÅ flot!!

  SvarSlet
 13. Hold op hvor er det flot!! Virkelig imponerende!

  SvarSlet
 14. Fantastisk flot <3 Hvor er du dygtig :-)

  SvarSlet
 15. WOW WOW WOW!!! Jeg er virkelig imponeret - hold da ferie, hvor er det bare FLOT! :-)) Respekt! KH L

  SvarSlet
 16. Hej Dorte
  Håber at Lillemanden er ankommet og at I alle har det godt.
  Hilsen Laila

  SvarSlet
 17. Hvor er det flot... Kæmpe arbejde... Mon han begynder at bruge det nu?

  SvarSlet
 18. Var lige forbi grundet en googlesøgning (på noget helt andet), men jeg er simpelthen nødt til at efterlade en kommentar. For hold da OP hvor er det smukt arbejde!!! Og så godt hængt i. Jeg mener, store projekter har det med at ligge lidt for længe på hylden ;-) Super super sejt og super super smukt!!! Håber din søn har haft en masse gode timer på tæppet <3

  SvarSlet
 19. Tusind tak for alle de fine kommentarer. I kan tro, at han har brugt det - og stadig bruger det. I starten lå han jo stille og kigge, så begyndte han også så småt at undersøge det - og nu tumler han frem og tilbage over kanterne. Og jeg er SÅ glad for, at jeg brugte de mange, mange timer på det, for jeg bliver glad, hver gang jeg ser på det.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover