Sider

fredag den 28. august 2015

Yndlingssønnens smækbukser

Faktisk er han snart vokset ud af dem. Men alligevel vil jeg så gerne lige vise dem frem!
Disse overalls/smækbukser var nemlig et af mine store ønsker, da jeg tog på sykursus i foråret. For der fandtes vitterlig ingen mønstre på shorts-smækbukser, sådan som jeg drømte om dem.
Derfor måtte de selv konstrueres - og det gjorde jeg sgu!
Godt nok skete det med betydelig hjælp fra min fremragende lærer, der er uddannet mønsterkonstruktør og haute couture skrædder. Men skaberglæden, den var bare helt i top!
 Udgangspunktet var et Ottobre-mønster på et par smækbukser (Ottobre 3/2014 nummer syv på side 11). Men ser du mønstret derfra og så det, vi endte op med, så er der meget lang vej. Vi ændrede ryggen på bukserne, sådan at de går ned til livet. Det betød også, at vi måtte forlænge stropperne. På forsiden ændrede vi fronten, sådan at den fik smæk-faconen i stedet for bare at være bred hele vejen. Derudover ændrede vi højden på dem og rundingen.
Til sidst lavede jeg bukserne kortere, sådan at de blev mere shorts-agtige og så valgte jeg at sætte elastik i, frem for at de bare var "lige ned".
Alt i alt var det en vildt fed proces, og jeg vil så gerne lave flere af den slags bukser til ham. Faktum er dog desværre, at han ikke har fået brugt dem særlig meget. For som kravlende er de ikke helt optimale for knæene. Men næste år, så skal han klart have flere at stavre rundt i!


4 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er de bare fine, de smækbukser! :-)
  Kh Sabrina / brineh.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Ej hvor er de fine :) og super godt gået - kan godt forstå han skal have flere til næste år, han er da bare for kær i dem :)

  SvarSlet
 3. De er da blever SÅ fine, de smækbukser! Er det mon Skaberlyst-Signe, du har været på kursus ved;-) Må man lade sig inspirere af din designproces, og prøve på at få syet nogle tilsvarende smækbukser af kasserede hospitals-tekstiler...? Vi kan fx tilstræbe at sy et par smækbukser i den størrelse som dejlige søn kan passe nu (hvis han da vil gå i sådan nogle bukser nu...?!?), og så kan I få dem på prøve, til at "anmelde" dem? Hvis du er med på projektet, er du meget velkommen til at byde ind med design/farve-ønsker!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover