Sider

torsdag den 13. juni 2013

Til leg og læring

I oprydningen forleden fandt jeg mange sager. Både halvfærdige pandebånd - og sørme også disse risposer, som jeg "kom til" at lave en hel bunke af sidste år. De fleste blev pakket ind i gavepapir kort efter deres tilbliven, men disse har jeg gemt.

Bruger du risposer med dine børn? Som gammel gymnastiktræner er jeg meget glad for alle de muligheder for leg og læring, som så enkle ting som risposer giver:
- Klassikeren er naturligvis at gå med dem på hovedet. Men den kan også placeres på armen, på skulderen, på ryggen (hvis man kravler), på maven (hvis man går krabbegang), eller mellem fødderne, mens man ormer sig frem.
- De kan bruges til at kaste med. Både mellem børn, der øver sig i at gribe, eller bare et barn, der skal kaste for at ramme en spand, ind i en ring eller bruges som "hvem-rammer-tættest-på" et punkt.
- Leg postmand med dem i ribberne. Kravl op øverst i ribben og dump så rispose-brevet ned bagved.
- Leg gemmeleg. Gem risposen et sted i stuen og find den hurtigst.
- Brug nogle stykker til at lave jorden er giftig. Man må kun træde på risposerne. Har man ikke så mange, så får hvert barn udleveret tre eller fire og skal så flytte risposerne med sig.
Der er mange mange flere. Kender du nogen gode, så skriv dem endelig her.
Og huske så endelig, at jeg forærer te-poser væk til interesserede flettere! Sidste frist for at melde sig til er i morgen aften, fredag.

1 kommentar:

  1. De er fine, risposerne. Jeg har dem på min juni to-do, og jeg glæder mig til at lege med pigerne med dem.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover