Sider

onsdag den 12. november 2014

Ammepude med speltkerner

Sad lige i dag og fyldte ekstra speltkerner på min ammepude, da det gik op for mig, at jeg aldrig har fået den vist frem her på bloggen. Det var da også den sidste, der blev færdig, før LilleManden endelig meldte sin ankomst, så der er en god grund til, at den er blevet g(l)emt.
Valget faldt på speltkerner, fordi jeg læste mig til, at de for det første ikke blev lige så varme som kunstfyld og at de også var bedre til at holde faconen. Det første passer noget så fint - det andet ved jeg ikke helt med. Når jeg har set ammepuder med kunstfyld hos Mødrehjælpen, har de altid lignet pandekager, og så slem er min på ingen måde blevet. Men den er da blevet noget fladere i de tre måneder, jeg har brugt den indtil videre.
En lækker ting ved speltkernerne er dog, at de dufter lidt friskt af korn - det er faktisk ganske hyggeligt!
Mønstret er fra et ældre nummer af Alt om Håndarbejde, men jeg har selv tilføjet piping og lynlås. Derudover syntes jeg, at det var rart at have den i to lag, så der inderst er et hylster til speltkernerne og der så ud over er selve betrækket. På den måde kan det yderste betræk (der jo er udsat for gylperisiko mv.) tages af og vaskes. Endnu har det ikke været nødvendigt, men det er rart at have muligheden.
Overvejer at lave en DIY på det hele. Er det noget, der kan være interesse for?


Bagsiden blev i mønstret stof, så det ikke blev for pangfarvet det hele. På den måde fik jeg også brugt stof fra lageret, frem for at skulle ud at købe nyt.

1 kommentar:

  1. Hvor er den fin :) min var med krøjer kugler og den blev først god da den var brugt lidt da den ellers fyldte alt for meget, ideen med speltkerner synes jeg lyder vildt god ;)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover