Sider

torsdag den 12. januar 2012

En regnbue til sengen

Så er der dømt billedspam!
For jeg har gemt den bedste/største af julegaverne til sidst. Ældsteniecens forældre havde ønsket et sengetæppe til den 7-årige.
Efter en del ture rundt på nettet, besluttede jeg, at det skulle være et regnbuetæppe. Jeg har set det flere steder - f.eks. her og her, men ville lave min egen version.
  Hver lap måler 14x14 cm i færdig version. 
Tæppet er en ordentlig blanding af både gammelt og nyt stof. Det måler i alt 205 cm x 140 cm, så det var en større omgang at få lagt alle lagene glat på gulvet...
Med blandingen af både børne-, blomster og ensfarvede stykker håber jeg, at niecen kan holde ud at kigge på tæppet nogle år, før det bliver "barnligt" og "not cool".
Jeg troede, at jeg var i okay tid, men den sidste uge op til jul med konstante smerter i min dumme visdomstand gjorde, at jeg pludselig måtte tænke i tidsperspektivet også.
Derfor valgte jeg, at der ikke skulle quiltes i alle syninger mellem lapperne, men at der i stedet "kun" skulle quiltes i skellene mellem de forskellige farver. En løsning som jeg dog endte med at være rigtig godt tilfreds med.

Bagsiden blev denne flonel, som jeg havde liggende i en stor størrelse. Jeg håber, at det hjælper til, at tæppet bliver liggende stabilt på sengen i stedet for at skride rundt - også når der leges.

4 kommentarer:

 1. Hvor er det et flot tæppe. Rigtig god ide med regnbue-stilen. Og jeg er da sikker på at hun vil sætte pris på tæppet i mange år (og når hun bliver voksen, så sikkert endnu mere)
  Jeg lavede et til min datter for 3 år siden og det er stadig i høj kurs.

  SvarSlet
 2. Jeg er virkelig imponeret, sikke et arbejde!! Og jeg er vild med regnbuetæpper!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 3. Mange tak begge to :-) Jeg er også helt vild med regnbuen, så mon ikke der kommer et tæppe eller to mere i den stil...

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover