Sider

fredag den 4. juli 2014

to do - ta da: Nederdele og rullesøm


Lidt forsinket indlæg, men bedre sent end aldrig. (og så er det snart slut med to-do ta-da indlæg og videre til Frk. Turkis' drengemåned!!)
Ifølge min to-do-liste for juni skulle jeg lave en fødselsdagsgave til en af mine mange niecer. Men da denne niece primært ønskede sig ting, som ikke lige lod sig konstruere, med mindre man har en plastmaskine ved hånden, så blev det i stedet et par nederdele til et par af de andre niecer, hvis mor har overøst mig med babytøj til den kommende Lillemand.  
Tidligere i juni fik de lyshårede søstre hver deres prinsessenederdel - og jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne genbruge mønstret derfra. Dog er der lige lavet til tilretninger i form af lidt større rib til den yngste, da den vist ellers var lidt trang i det. Nederdelene er størrelse 3 og 6 år.

Det allerbedste var dog, at jeg fik prøvet kræfter med at lave en rullesøm. Piece of cake for mange af jer andre - men en ny teknik for mig. Og da jeg først lige fik grejet det, så var det som så meget andet, slet ikke så svært. Min kære gamle Firser-Pfaff har ekstraudstyret i orden, og hvis jeg bare holdt tungen lige i munden, så gik det fint med at fodre sneglen på trykfoden (se billedet herunder) med stof. Hurra!


8 kommentarer:

 1. Hvor sejt med sådan en rullesøm. Så smart er jeg slet ikke. Er det bare en særlig trykfod og så en almindelig søm?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er trykfoden, som du ser på det nederste foto. Den ligner et lille sneglehus, som man så putter sømrummet ind i, mens man syr. Så ruller den det selv og laver en lige stikning. Jeg måtte lige teste det nogle gange på et stykke stof, så jeg var nogenlunde sikker på, hvad jeg foretog mig - men det var langt fra så svært, som jeg frygtede. Og jeg er ikke i tvivl om, at det vil være væsentlig hurtigere end traditionel oplægning, når jeg først har helt styr på teknikken :)

   Slet
 2. Den er meget fin... Elsker det stof! (Som jeg har syet en kjole i for 10 år siden :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg er også tosset med stoffet - men anede ikke, at det var så gammelt :) Jeg har fundet det i en genbrugs og var overrasket over, at printet var så fint - og at glimmeret stadig holdt! Men det skyldes vist, at det har været brugt som gardin...

   Slet
 3. Jeg er glad for at du skriver om rullesømmen :-) jeg har også gået og tænkt på at prøve kræfter med den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun anbefale at teste det Stine! Det var slet ikke så svært, når man lige fik styr på, hvor stort sømrummet skulle være, og hvordan "sneglen skulle fodres". Der ligger jo heldigvis også masser af videoer på youtube, hvor de viser det..... Og jeg synes klart, at resultatet bliver pænt (og det er lettere end traditionel oplægning, hvor der skal måles og foldes mv.). Det eneste, der drillede mig lidt var de steder, hvor jeg har lavet sammensyninger. Der skulle jeg lige holde tungen lige i munden for at den tykkere mængde stof ikke gjorde knuder i sneglen. Men det gik også.

   Slet
 4. ej hvor er det en smart trykfod.. Men det er lidt sjovt.. for rullesøm i mit hoved, det ser helt anderledes ud.. den laves på overlockeren..

  Jeg var lige inde og Google lidt på det, for at se hvad min søm så hedder. Men det kaldes også en rullesøm, så det kaldes begge slags..

  hmm... jeg må vidst ud og se om jeg kan få sådan en trykfod til min maskine.. død smart

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan sagtens passe, at der er flere sømme, der hedder rullesøm. Jeg har desværre ikke overlocker - så der kan jeg ikke hjælpe. Men ja, kan kun anbefale den lille snegle-trykfod!! :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover