Sider

torsdag den 19. juni 2014

Når enden er god, er den hæftet undervejs!

Jep, jeg har sagt det før, og jeg gentager det gerne: Jeg er virkelig ikke den store fan af at hæfte ender. Og et projekt som hønsestrikken kunne med alle de mange, mange farveskift snildt ende som lidt af et mareridtsprojekt. Men! Her er teknikken kaldet strikkehæftning en kæmpe hjælp og ven!
På den måde kan man nemlig stort set undgå at hæfte alle de umulige ender bagefter - fordi man ganske enkelt og nemt gør det undervejs.
Teknikken er den samme, som når man strikker to-farvestrik, mønsterstrik eller fair-isle. Kært barn har også her mange navne. Altid hjælpsomme paapinden.dk har lavet en grundig videovejledning i teknikken, hvis du ikke kender den - og det er slet ikke særlig svært.
Det smarte er også, at hvis du først har lært at lave strikkehæftning, så er du også klar til at lave mønsterstrik som her på hønsestrikken. Prøv det - det er så skægt! Og samtidig udvider det mulighederne i hjemmestrikken markant.
Her er en del af enderne fra hønsestrikken, der nu har været en tur i vaskemaskinen og gynge rundt. Det tog næsten ingen tid lige at klippe enderne, hurra!

3 kommentarer:

 1. Det er GENIALT!! Kæmpe tak for link!! (skal den nye garnende hæftes?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig Katrine, det er simpelthen så nemt og skønt! Jeg gør det, at jeg først hæfter den nye tråd ind i ca ti masker, altså strikker med den gamle tråd over og under den nye. Derefter skifter jeg til at strikke med den nye tråd, mens jeg hæfter over og under med garnenden fra den gamle tråd, sådan som hun viser i videoen. Giver det mening?

   Slet
  2. Det giver rigtig god mening!!! Tusinde tak!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover